2010. november 17., szerda

Jemenben is küszöbön a háború?

Írtunk már róla, hogy Jemenben ezrével állnak szerződésben a Backwater/Xe zsoldosai, és hasonló zsoldos csapatok. Jemen déli része a vallási vezetők felügyelete, és azok milíciáinak hatalma alatt áll. Az északi rész az USA kormányával együttműködő bábkormányé.

Amerika katonai bázisokat akar működtetni Jemenben. Mivel nem áll hadban az országgal, ezért nem is háborúzhat ott, de valójában már fél éve ezt teszi. A CIA katonákkal együtt tevékenykedik, a pilóta nélküli robot repülők pedig folyamatosan járőröznek. A katonák természetesen csak "tanácsadói" minőségben vannak, de jól tudjuk mit jelent ez. Az USA nem bír magával, mindenáron bele akarja hajszolni magát egy olyan kudarc sorozatba, melyben az amerikai büszkeség maradéka is romba dől. Természetesen a 10 éve embargó alatt nyögő iraki hadsereggel, vagy a mezítlábas négerekkel szemben nagy mellénnyel szeretnek felvonulni.

Ideje lenne már valami belevaló ellenséget is kikapni, hadd lássuk milyen kemény legények ezek. Ajánlhatom például Kínát. Jaj bocsánat! Kína már egyszer megvolt, meg is alázták az USA-t úgy, ahogy csak lehet. Nyögvenyelős békekötés, majd Korea után Vietnamban is elkenték őket. Most érik Afganisztán is, és a szomáliai csúcsteljesítményük után Jemen sem lesz sokkal jobb.

Lehet hogy nem kellene nekik ezt a mindenáron mindenbe beleköhögést erőltetni.

Mindenesetre az amerikaiak Jemenben növelik a katonai jelenlétüket.

Gyártó István - Jövőnk.info