2010. november 21., vasárnap

Hetvenedik születésnapját ünnepelte a hungarista vezető

Szombaton hetvenedik születésnapját ünnepelte Győrkös István, a Hungarista Mozgalom vezetője. A Bőny-Szőlőhegyen családtagok és meghívott bajtársak körében tartott bensőséges ünnepségen a Mozgalom díszfegyvert ajándékozott a Vezetőnek. A jelenlévők a termet körbeállva együtt énekelték el a 'Csak szívünkre hallgatunk' című hungarista mozgalmi indulót, igazán nagyszerű, felemelő hangulatot teremtve. Ezután a bajtársak egyenként adták át jókívánságaikat.



Győrkös István negyedik vezetője a Szálasi Ferenc által alapított Hungarista Mozgalomnak. Beszédében kiemelte, hogy azt a bajtársi közösséget, amelyet egész életében keresett, a Magyar Nemzeti Arcvonal keretében találta meg. Olyan különleges közösség ez, amely sehol máshol nem található meg a jelenlegi Magyarországon. Magában hordozza az erőt, a katonás fegyelmen alapuló rendtartást, és a kitartást a legmagasabb szintű erkölcsi elvek mellett a legnehezebb időkben is. Elmondta, hogy ötven évvel ezelőtt börtönbe vetette a hatalom, és akkor ott Istenhez imádkozott és fogadalmat tett, hogy ha egyszer kiszabadul, létre fogja hozni ezt a közösséget. Az akkori bajtársai idős emberek voltak, de párhuzamot vont a mai, fiatalakból álló bajtársi közösséggel.


A rendezvényt megelőzően az Arcvonal vezetősége egész napos munkaértekezletet tartott, melynek során nagy jelentőségű stratégiai határozatokat hoztak.

Nyitrai Frigyes - Jövőnk.info