2010. november 17., szerda

A békés ellenállás egy lehetősége

December 7-re hirdették meg a franciák a "Stopbanque" akciót. Vegyétek ki a bankból a pénzeteket és szüntessétek meg a számlátokat: szól a felhívás. Az első spontán polgári megmozdulás a mediális és politikai korrupció, valamint a nagytőke által a világra kényszerített rabszolgaság ellen.

Eric Cantona francia focista is csatlakozott a kezdeményezéshez. Ha nem bebábozódva élünk, nem lehetünk boldogok a körülöttünk egyre növekvő szegénység láttán: nyilatkozta. A tüntetéseknek, fegyveres harcnak nincs értelme. Az elit süket. Az igazi hatalom a nemzetközi nagytőke kezében van. A rendszer tartóoszlopai a bankok. Ha elvesszük tőlük a pénzt, úgy érhetünk el forradalmi változást.

Az akció törvényes, békés, nem politikai akció, bárki csatlakozhat hozzá.

Egyesek szerint nincs értelme az akciónak, mert a globális elit célja maga a bankrendszer összeomlasztása és a káosz. Mások szerint a bankok fel tudnak készülni, mivel az akció előre bejelentett. A bankok hatalmának megtörésére sokak szerint már csak kevés idő van, mert a globális elit a készpénz megszüntetését tervezi a lakosság totális ellenőrzésére. A máshogy gondolkodóknak egyszerűen zárolhatják a bankkártyáját. Már Görögországban és Svédországban is folyik ez a kísérlet a feketegazdaság és az adócsalás elleni harc nevében. Idáig csatlakozott az akcióhoz Németország, Nagy-Britannia, Csehország, Dánia, Belgium, Görögország, Olaszország, Portugália, Izland, Albánia, Svájc, Románia és Spanyolország.

Nagy Emese - Jövőnk.info