2010. november 17., szerda

A balesetben elhunyt motoros rendőr tragédiájának újabb vetülete

A Szima-interjúból jutottak tudomásunkra az alábbiak, melyek tulajdonképpen nem új fejlemények, de súlyos mivoltuk ellenére nemigen kapnak nagy hangot. Ezért szükségesnek érezzük, hogy az interjúból kiragadva ismételten nyomatékosítsuk ezt a szálat.

Tehát Telegdi Zsolt főtörzsőrmester halálos balesete előtt nemhogy hasonló gondokat jeleztek már szolgálatot teljesítő rendőrök járművek állapotát illetőleg, de bírósági per is volt ilyen ügyből kifolyólag. Melynek kimenetele megdöbbentő és botrányos, sőt a tragédia fényében felveti a felelősség kérdését is.

Korábban Klement Tibor törzszászlós megtagadta a szolgálatba lépést, mivel gépjárművének forgalmi engedélye sem volt, és mind fékrendszere, mind futóműve minősíthetetlen állapotban volt. Annak ellenére, hogy egy parancs jellegű ORFK utasításra hivatkozott, miszerint műszakilag alkalmatlan járművel nem léphet szolgálatba a rendőr, hadbíróság elé állították, és 200 ezer forintos pénzbüntetéssel sújtották (az ügyész lefokozást kért). Tehát elöljárói tulajdonképpen parancsot tagadtak, közúti veszélyeztetést követtek el, a bíróság pedig koncepciós ítéletet hozott.

Nem sokkal később egy másik rendőr lelte halálát, aki nem kockáztatta ugyanezt a méltatlan eljárást – de többször jelezte járműve életveszélyes állapotát. Felelősöket az óta sem neveztek meg, sőt az elhalálozott rendőr családjával is méltatlanul bánnak. Pedig a fentiek tükrében bizony bőven lenne mit helyretenni! Nem csupán az elhalálozott rendőr elöljáróit, de a másik ügy szereplőit is felelősség terheli, kezdve az elöljáróktól, az ügyészeken át a bírókig! Ha akkor megfelelő ítéletet hoznak, és a jogosan cselekvő járőr elöljáróit marasztalják el, akkor precedenst szolgáltatnak, és nem kerül egy rendőr életébe a bűnös felelőtlenség!

A beosztottaik életét veszélyeztető tisztek, és a velük összejátszó, egymást mosdató ügyészség és bíróság nyugodtan tekinthető igazságszolgáltatási maffiának! Az állam szégyene, milyen elbánásban részesülnek azok, akik hatalmuk egyik alappillérét jelentik!

Bükkfalvi Roland – Jövőnk.info